Israël en de VN

Keer op keer worden VN-resoluties en VN-verklaringen aangaande Israël geboycot door een veto van het Witte Huis. Als er dan al eens een resolutie doorkomt, dan verwijst Israël die onmiddellijk naar de prullenmand. Geen haan die er naar kraait. Israël mag dat, Israël moet dat, want het moet zich beschermen tegen 'terroristen', 'islamfundamentalisten' en 'anti-semitische extremisten'. Israël heeft blijkbaar een speciale status in de wereld. Gisteren was het ook weer van dat. Na een welbewuste aanval van het Israëlische leger op een VN-post in Libanon, waarbij 4 VN-personeeelsleden vermoord werden, werd een veroordelende verklaring in de VN op een veto onthaald door de VS. Welk signaal krijgt Israël hiermee? 'Doe maar lustig voort en val maar iedereen aan, ook die pottenkijkers van de VN.' Hiermee wordt het internationale recht en het respect voor een instelling als de VN (in het leven geroepen in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog) volledig uitgehold. Het is werkelijk onvoorstelbaar wat Israël zich mag permitteren. Onze Europese politici moeten zich eens dringend gaan afvragen welke vandaag eigenlijk de echte schurkenstaten zijn?

J.B.

Comments

Anonymous said…
Het is inderdaad zo erg met de Joodse arrogantie, dat zelfs een groot deel van de Amerikanen en een deel van de Joden in de wereld hiertegen in opstand komen. Het probleem is echter dat je weinig kunt doen tegen fanatiekelingen en terrorristen. En die vindt je dus aan beide kanten.
Je moet bedenken dat de Joodse staat in den beginne een gemengde staat was van Joden en Palestijnen. Een aantal extreme Joodse politici hebben de rechten van de Palestijnen beknot en nu zitten wij en zij met de problemen. Dit duurt nu al jaren, er zijn tekenen geweest dat de U.S.A. dit spelletje beu was, en telkens herhaald het zich. De Joden zijn zelfs zo driest Amerikanen aan te vallen indien het hun uitkomt. Een oorlogsschip jaren geleden en nu Amerikaanse kinderen. Het probleem is dat indien wij de Joden zouden stoppen, de Palestijnen, de Hezbollah en wie weet wie nog, dit als een vrijgeleide zouden beschouwen en dan is het gegarandeerd oorlog in het ganse middenoosten en zeer snel daarop in Europa, zij het fragmentarisch. De toestand is explosief, de suggestie om de VN met een uitgebreide troepenmacht daar te stationeren is een sterk signaal van onrust, maar voor wanneer zal het zijn ?

Peter Van den Branden
Anonymous said…
Ik weet wel dat je het zo niet bedoelt, maar het is gevaarlijk om te spreken van 'de joden' en 'de joodse arrogantie'. Het is veel correcter om te spreken van 'de Israëlische leiders en hun medestanders' of 'de zionistische arrogantie'. Niet alle joden zijn immers akkoord met het beleid van Israël. Niet alle joden zijn immers staatsburger van Israël. Zo heb je de organisatie 'Jews against Zionsim'. Zij verwerpen de idee dat iedere jood zich zou moeten vestigen in de joodse staat.

Naar mijn bescheiden mening zijn op dit moment de VSA en Israël de voornaamste promotors van het terrorisme in de wereld. Het zijn zij die het islamfundamentalisme gesteund hebben wanneer het hen goed uitkwam (Koude Oorlog + het grote verzet van de PLO en andere seculiere verzetsgroepen). Het is hun fanatisme dat het fanatisme van Hezbollah en Hamas heeft veroorzaakt en zeker niet omgekeerd.

Een vredesmacht is zeer dringend, maar eerst moet Israël zich volledig uit Libanon terugtrekken + de Gazastrook verlaten. Het kan niet dat een soevereine staat zo afgestraft wordt door een actie van een niet-statelijke partij (zijnde Hezbollah).

Ik twijfel er sterk aan of Israël zich zal terugtrekken. Zoals je weet, trekt dat land zich geen jota aan van het internationaal recht, laat staan van VN-resoluties.

J.B.

Popular posts from this blog

De Morgen: gebeten om te weten??

[Zwarte Zondag 2004] Een dichterlijke impressie van kameraad Felix Hendriks

[Zwarte Zondag 2004] De analyse van radicaal-links