CAP doet mee aan de komende verkiezingen

Zaterdag 3 februari nam ik deel aan het tweede congres van het Comité voor een Andere Politiek. Samen met ongeveer 300 andere aanwezigen bediscussieerden we het ontwerp van programma en het voorstel van verkiezingsdeelname.

Het was een van mijn eerste echte politieke congressen en ik moet zeggen dat alles zeer democratisch is verlopen. Het was zeker geen one-man-show zoals de voorstelling van het Burgermanifest van Verhofstadt of het was geen kant-en-klare happening zoals het sp.a-congres vorig weekend. Neen, het was teamwerk. Iedereen kreeg de kans om zijn/haar amendementen uit te leggen en/of te presenteren. Iedereen kreeg de kans om zijn/haar zeg te doen. En zo hoort het ook in een nieuw democratisch initiatief dat streeft naar een 'andere politiek'.

Het voorstel tot deelname aan de verkiezingen als een aparte lijst werd ook met een grote meerderheid goedgekeurd. Vanaf nu start dus de CAP-campagne. De bedoeling is om in heel België op te komen voor zowel de Senaat als voor de Kamer. Het wordt een titanenwerk, er moet nog heel wat scepsis en cynisme overwonnen worden, maar er is ruimte en dynamiek. Ik geloof dat we met het CAP zaken in beweging zullen zetten.

www.anderepolitiek.be

Comments

Anonymous said…
Ik heb wel interesse om het programma van CAP te kennen, als het klaar is.

Onlangs een probleempje gehad met de buren, geen ruzie, onmogelijk ruzie te maken met iemand die nooit reageert. Ook de gemeente weigerd, "wij leven in een democratie en dus een rechtsstaat". Ga maar verhaal halen bij de vrederechter. En als je dat doet heb je natuurlijk echte ruzie met je buren.

Ik heb de zaak eens geannaliseerd en ben tot de conclusie gekomen dat wij niet in een democratie of rechtsstaat leven, maar gegijzeld worden door advocaten.

Hoeveel advocaten zitten er in CAP ?

Peter Van den Branden
Anonymous said…
Het definitieve verkiezingsprogramma is binnenkort klaar. Je zal het kunnen raadplegen op www.anderepolitiek.be.

Er zitten misschien wel een paar advocaten in het CAP, maar ze maken er zeker niet de meerderheid uit. De meerderheid van het CAP wordt gevormd door arbeiders en bedienden. De advocaten, actief in het CAP, zijn advocaten die gerechtigheid belangrijker vinden dan hun portemonnee.

Jan B.
Anonymous said…
www.anderepolitiek.be lijkt nog niet klaar te zijn vandaag 20070310

Peter Van den Branden
Anonymous said…
de site is nu wel online

groeten

jan

Popular posts from this blog

De Morgen: gebeten om te weten??

[Zwarte Zondag 2004] Een dichterlijke impressie van kameraad Felix Hendriks