Search This Blog

Monday, October 27, 2008

VRT capituleert. Plat Préféré over Hitler wordt niet uitgezonden.

Even melden dat ik het echt schandalig vind dat de VRT vandaag beslist heeft om de Plat Préféré over Hitler niet uit te zenden. Ongelofelijk hoe hier gecapituleerd wordt voor een lobby (in casu de club van Joods Actueel) die de verschrikkelijke geschiedenis van de holocaust zelf constant misbruikt om de dagelijkse repressie- en bezettingspolitiek van Israël tegenover de Palestijnen te rechtvaardigen en iedereen die daar kritiek op heeft in de antisemitische hoek te duwen. Ongelofelijk ook hoe deze club zo'n onrechtvaardige hetze kan starten tegenover een programma dat ze nog niet eens gezien heeft.

Het enige eerlijke compromis had kunnen zijn dat het programma toch werd uitgezonden en dat er na afloop of vooraf een tegensprekelijk debat tussen de makers en de tegenstanders werd georganiseerd. Na het verbod van 'de vieze prentjes' van Louis Paul Boon in Antwerpen, het afschaffen van Vitalski's show 'Leven met Leterme' in Temse en nog een aantal andere minder gemediatiseerde zaken is dit weer een mooi voorbeeld van hoe in 2008 de censuur weer terug van weggeweest is. En was censuur juist niet een van de kenmerken van Hitlers totalitaire regime.

J.B.

2 comments:

hans meus said...

Jan,
ik ben zo vrij geweest een stukje van je tekst te gebruiken in mijn nieuwsbrief, niet erg hoop ik? sterk geschreven alleszins,
hans

jan said...

No problem Hans. Tof dat je er nog iets mee kan doen.
Groetjes
Jan