Koeweit verbiedt Michael Moore's Fahrenheit 9/11

De Koeweitse regering heeft de vertoning van Michael Moore's film Fahrenheit 9/11 verboden. Volgens het Ministerie van Informatie is de film schadelijk voor de betrekkingen met de Verenigde Staten en beledigend voor de Saudische koninklijke familie. Ook is Moore volgens de Koeweitse regering te kritisch over de oorlog om Saddam Hussein ten val te brengen.

Ook de Saudische koninklijke familie heeft onlangs negatief gereageerd op Fahrenheit 9/11. Volgens de Saudische ambassadeur in Londen, prins Turki al-Faisal, slaat Moore de plank mis in de film door te stellen dat leden van de koninklijke familie met toestemming van president Bush in het geheim het land uit zijn gesmokkeld. Volgens Al-Faisal heeft geen enkel lid van de Saudische koninklijke familie de VS verlaten voor de heropening van het Amerikaanse luchtruim op 13 september 2001. De onderzoekscommissie die onderzoek heeft gedaan naar de aanslagen en onlangs haar eindrapport publiceerde, kwam tot dezelfde conclusie.

Eerder werd volgens de Sidney Morning Herald ook het gratis vertonen van Fahrenheit 9/11 op Australische militaire bases een halt toegeroepen door het Australische Ministerie van Defensie.

Bronnen: AP, Novum Nieuws (01-08-2004)

Check: www.michaelmoore.com

Comments

Popular posts from this blog

[Zwarte Zondag 2004] Een dichterlijke impressie van kameraad Felix Hendriks

[Proces Dutroux] Open brief aan Jean Lambrecks