Francois Houtart roept op voor een Andere Politiek

Francois Houtart, een van de grondleggers van de andersglobaliseringsbeweging en het Wereld Sociaal Forum, roept in een verklaring op dat een andere wereld maar mogelijk is door een andere politiek. Het spreekt voor zich dat we met het CAP (Comité voor een Andere Politiek) hierover verheugd zijn.

Lees de volledige verklaring van Houtart.

Comments

Anonymous said…
Lulkoek. Het spijt mij dat ik dit pamflet niet andrs kan omschrijven. Ik zeg niet dat er niets moet veranderen, maar dan moet men zeggen wat er moet veranderen. En vooral hoe het moet verandren. De Heer Houtart gebruikt een indringende taal zonder inhoud.

Er zijn betere omschrijvingen van wat moet gebeuren. Zo is onlangs duidelijk gesteld door een derde wereld beweging, dat de verdeling van goederen marktgericht kan en moet blijven, omdat dit de meest redabele methode is gebleken, maar dat de verdeling van het comonent "energie" bepaald moet worden per regio, omdat het noorden duidelijuk meer energie nodig heeft dan het zuiden, en dat het zuiden er op ecologische wijze veel meer kan produceren. Maar het zuiden heeft dan weer nood aan water, dat dan weer voorradig is in het noorden.
Het invullen van dit probleem is zeer zeker geen algemene oplossing, maar het is een duidelijke richtingwijzer voor meer gelijkheid tussen noord en zuid. In elk geval beter dan wat Houtart weet te vertellen.

Peter Van den Branden

Popular posts from this blog

[Zwarte Zondag 2004] Een dichterlijke impressie van kameraad Felix Hendriks

[Poëzie] Een anti-oorlogsgedicht van mijn zusje Laura